CHOCO SIL / ČOKOSIL za izdelavo silikonskih kalupov za čokolado 1000 g + 100 g
CHOCOSIL je dvokomponentni silikon za izdelavo kalupov za čokolado, praline, izdelke iz sladkorja, marcipan in druge slaščičarske in pekarske proizvode.
Stopnja davka
22 %
Cena z DDV:
39,04 €
CHOCO-SIL je dvokomponentni silikon, ki se strjuje pri sobni temperaturi.
Ker ne vsebuje nobenih zdravju škodljivih snovi, je primeren tudi za izdelavo fleksibilnih kalupov za:
- Čokolado
- Praline
- Izdelke iz sladkorja
- Marcipan
- Druge slaščičarske in pekarske proizvode
CHOCO-SIL ustreza naslednjim regulativam:
Združene države Amerike: FDA Regulations, CFR-2 1
Francija: Journal Officiel, Brochure 1227
Nemčija: BGA, chapter XV-A
OPOMBA
Nižje temperature podaljšajo čas strjevanja, višje pa ga skrajšujejo.
Za izdelavo visokokvalitetnih kalupov priporočamo vakumiranje Choco-Sila
pri 30-50 mBar.
Kontakt tople čokolade s kalupom naj bo čim krajši in naj ne presega 2 uri.
Temperatura kalupa naj ne presega 40 st.C.
Mešalno razmerje A:B
10:1 utežno
Čas do začetka želiranja (pot life)
1 ura
Čas strjevanja, razkalupljanje
16-18 ur pri 23°C
Gostota pri 23°C
cca 1,1 g/cm3
Trdota, na 6 mm debelem vzorcu
28 shore A
Natezna trdnost
cca. 7.5 MPa
Raztezek pri pretrganju
600 %
Pretržna trdnost
cca.20 KN/m
Linearni skrček po 7 dneh pri 23°C
0,1 %